HTML

United Blog

1956 február 6. emlékére
Man United hírek röviden.
ManUtdFanatics.com info itt.

Friss topikok

2008.04.09. 14:14 petilak777

5 perc Michael Carrickkel

A középpálya osztogatója, Michael Carrick remek formának örvend. Az Old Traffordon már második szezonját töltő játékos mesélt arról, mlyen címekkel szeretné bővíteni az éremgyüjteményét a tavalyi bajnoki címet követően...

Mennyire lesz fontos a Chelsea és az Arsenal elleni bajnoki meccs a véghajrában?
Úgy gondolom, nem emelhetsz ki egyetlen mérkőzést sem, hogy ez egy létfontosságú mérkőzés. Természetesen az Arsenal és a Chelsea nagy megpróbáltatás lesz számunkra, de nem hinném, hogy azok a mérkőzések döntenék el a bajnoki cím sorsát. Arra kell koncentrálnunk, hogy mindig nyerjünk, és akkor minden rendben lesz. A két londoni csapaton kívül még találkozunk a Blackburnel is, ami talán nehezebb lesz, mint az összes többi.

Mit tanultál a tavalyi bajnoki címből?
Felfedeztem milyen érzés nyertesnek lenni, és ezt szeretném idén is megismételni. A győzelem mellett azonban nem szabad elfeledkezni, hogy tavaly kikaptunk az FA-kupa döntőjében, és a Bajnokok Ligájában is a legjobb négy között búcsúzni kényszerültünk. Ezeknek legalább akkora hatása volt rám, mint a bajnoki címnek.

Mikor volt az a pont ebben a szezonban, amikor kezdted elhinni, hogy reális esélyetek lehet az újabb bajnoki címre?
Mi mindig is hittünk abban, hogy újra elhódíthatjuk. A szezon elején azt tűztük ki célunkul, hogy újból bajnokok szeretnénk lenni, és ahogy haladt előre a bajnokság, úgy kezdtük el egyre jobban érezni, hogy meglehet. Most jött el az az idő, amikor nagyon figyelmesnek kell lennünk, mert innentől már csak a mi kezünkből csúszhat ki a bajnoki cím.

Beszéljünk egy kicsit a formádról, elégedett vagy a jelenlegi produkcióddal?
Élvezem a játékot, és a csapat is nagyszerűen játszik. Ha a Unitednél nem élvezed a futballt, akkor valami baj van veled! Karácsony óta vagyok igazán elégedett a teljesítményemmel, és remélem továbbra is úgy tudok szerepelni, ahogyan eddig.

Mennyire nehéz feladat számodra, hogy formában maradj, miközben a középpályán a játékosok folyamatosan rotálódnak?
Ha megnézed az eredményeinket, akkor nem hiszem, hogy bármilyen rossz szava lehet bárkinek is a rotációs politikánkra. Akárki játszik, mindig a legjobbját nyújtja, és eddig ezzel csak nyertünk, mint vesztettünk. Játékosként persze mindenki azt találná jónak, ha folyamatosan játszhatna, de egy kis pihenő mindenkit frissé tesz. A Mester a szezon elején közölte velünk, hogy ilyen játékospolitikát kíván alkalmazni, és mint oly sokszor, ezúttal is bejött az elképzelése. Hogy miért döntött így, az könnyen visszavezethető az előző szezonra, amikor is a bajnokságban a szezon végére elfogytak a játékosok a sok sérülés miatt, ami azt eredményezte, hogy néhány játékos játszotta végig majdnem az egész szezont. Egy kicsit elfáradt a csapat, és ezért komoly árat fizettünk. Mostanra nem okoz gondot, ha friss játékosokra van szükség, hiszen mindenki remek erőállapotban van.

5 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://united.blog.hu/api/trackback/id/tr69418374

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Wazza 2008.04.09. 14:24:03

Nagyon jó interjú!
Én is a Blackburn elleni meccstől tartok a legjobban, hisz a rangadókra nagyon rá tudunk pörögni, és kivétel nélkül jól játszunk. A Blackburn nagyon kemény csapat, olykor durvák és mumusnak számítanak, nem lesz egy egyszerű kirándulás.
A rotáció pedig nagyon bejött, év közben sokan húzták a szájukat, hogy miért nem játszik mindig Carrick vagy Anderson, de szerencsére megértették a játékosok is, hogy így nekik lesz jobb és tényleg friss az egész csapat még most is.

cccp23 2008.04.09. 15:03:15

Egyedül a védelemben kellett volna többet rotálni, hogy formában legyen Simmo és Pique is. Mert most szükség lehet rájuk.

Én még mindig emlékszem, hgoy amikor megvettük Carrick-et, akkor hányan mondták, hogy csak pénzkidobás, és hgy szarul játszik. És hol van az már... Nagyon nagy igazolás volt. Nálam benne van a csapat legjobb 11ében, az biztos.

eagles33 2008.04.09. 16:51:27

Szuper ez az interjú

Carrick 2008.04.09. 17:07:46

cccp! nekem pedig ő a no1. Nagyon szeretem a játékát. Mindig próbál maxot nyújtani. Kussba marad és csak a feladatra koncentrál emellett azok a 30-40 méteres passzok amiket lenyom néha.......meg meccsenkén kb 15 km-t fut. Remélem més sokáig itt marad. Nagyon nagy igazolás. Anglia egyik legjobb kp-ja ha nem a legjobb. Nem értem miért nem fér be a válogatottba Capellonál.

Hevesi 2008.04.09. 17:29:02

Nagyon jo nyilatkozat..
süti beállítások módosítása