HTML

United Blog

1956 február 6. emlékére
Man United hírek röviden.
ManUtdFanatics.com info itt.

Friss topikok

2008.03.22. 16:27 Tommy_

Ferguson: A Chelsea nem tiszteli a játékvezetőket

A Manchester United menedzsere, Sir Alex Ferguson bírálta a Chelsea-t, amiért mindig kritizálja a játékvezetőt, ha az egy fontos döntést hoz.

A szerdai, Tottenham Hotspur elleni meccs egyik jelenete volt a legújabb példa a bíró és egy Chelsea-játékos csúnya összezörrenésének.

A Kékek kapitánya, John Terry méltatlankodott leginkább, amikor a Mike Riley sárga lapot adott Ashley Cole-nak, aki csúnya szabálytalanságot követett el Alan Huttonnal szemben.

Korábban a Uniteddel is előfordultak hasonló esetek, de Ferguson szerint csapata ebből már kinőtt és most a londoni óriásra is ez a feladat vár.
"Ezeket egyszerűen vitás esetekként fogjuk fel, nekitámadni egy játékvezetőnek szörnyű dolog. Mi legutoljára Andy D'Urso esetében tettünk ilyet, de az már néhány éve volt."
- mondta Fergie mester utalva arra a 2000-ben történt incidensre, amikor Roy Keane és David Beckham majdnem fellökték D'Urso játékvezetőt, aki megadott egy tizenegyest a Middlesbrough-nak.

"Az volt a fordulópont a számunkra. Szinte önkívületben ordítottam a játékosokkal utána. Úgy gondoltam, hogy ennek soha nem szabad újra megtörténnie. Arra kértem őket, hogy fogjanak kezet a bíróval a meccs után. Ez néha nehéz, de ezt kell tenni. Tisztelni kell a játékvezetőket még akkor is, ha elvesztünk egy meccset."

"Az ellenfél menedzserét is meg szoktuk hívni egy italra, szerintünk ez nagyon fontos, mert az élet megy tovább. Szerdán láttam, hogy az egyik játékosom azzal cserél mezt, aki legalább tízszer szabálytalankodott vele. Szerintem ez jó dolog volt, véget ért a mérkőzés és minden ment tovább."  (eufoci.hu)

8 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://united.blog.hu/api/trackback/id/tr90392423

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

MANJUUU 2008.03.22. 16:45:45

Becks és Keane azért megnézném, ahogy kicsinálják a bírót:) Ha Cole sárgáját vitatja Terry, akkor üzenem neki, hogy örülhet, hogy nem kapott azért a belépőért pirosat..

one united88 2008.03.22. 16:51:57

hát én azért msot ilyeneket nem nyilatkoznék a mester helyébe, mert lehet hogy a játékosok nem szedik le a játékvezetők fejét, viszont Fergie meg Carlos annál inkább, és ezért már sok játékvezető sztem meg is orrolt rájuk. Múltkor is volt egy nyilatkozata G. P-nak, és ő pont Fergie-t hozta fel, hogy sokszor lelki terrorba tartják a bírókat:S

És ezt nagyon nem kéne sztem.....

sam 2008.03.22. 16:58:24

OneUnited88, sajnos teljesen igazad van! előre is elnézést kérek, de ez most elég szánalmas nyilatkozat Fergietől. Sztem nem 8 évet, csak pár hetet kell visszamenni az időben a legutolsó "incidensig". Bár abban igaza van, hogy a játékosokra szerencsére nem jellemző, hogy a bírókat szapulják, max régebben Rooney, meg mostanában Ronaldo csatlakozik Queirozékhoz.

beri04 2008.03.22. 17:12:19

Fergie ebben a nyilatkozatában a játékosokra utalt. Más az ha az edző kritizálja a játékvezetést és más az ha a játékos. Egy játékosnál kevésbé elnézőek.

RedDevil 2008.03.22. 18:06:45

Itt a videó, amikor Keane majdnem megverte a bírót: uk.youtube.com/watch?v=IX6xcwYlA7M :DD

MANJUUU 2008.03.22. 18:19:24

Nem tudja valaki, hogy ennek a meccsnek mennyi lett a végeredménye, ill. hogy azon a meccsen, mikor Nistelrooy tizit hibázott az arsenal ellen (ami után volt az emlékezetes lökdösődés) ott mennyi lett végül az eredmény?

RedDevil 2008.03.22. 18:32:10

Az Arsenal ellen úgy 0-0 maradt.

Tazo 2008.03.22. 18:41:04

A Boro ellen meg nyertünk 1-0-ra. Bosnich kivédte a 11-est, a győztes gólt meg Becks lőtte.
süti beállítások módosítása