HTML

United Blog

1956 február 6. emlékére
Man United hírek röviden.
ManUtdFanatics.com info itt.

Friss topikok

2008.02.29. 01:45 Trent Reznor

A középpálya közepén...

Minden nagy csapatnál a pálya közepén olyan játékosokat találunk akik csapatukban meghatározó és fontos mondhatjuk bátran kulcsszerepet töltenek be a taktikában!  Nagyon sokszor mérkőzések dőlnek el a pálya középső részén és egy egy jó középpályás  meccseket nyerhet meg csapata számára!


Csapatunkban van 5 olyan futballista akik képesek ezen a poszton kiemelkedő teljesítményt nyújtani, most egy kicsit őket veszem nagyitó alá!


Kezdjük talán a legöregebbel a United ikonjával a Kis Vörös szeplős Paul Scholessal aki fanatikus elnyűhetetlen igazi kemény Angol középpályás nem ismer elveszett labdát. Bár a kora miatt már nem számít fiatalnak Scholes még ma is képes tartósan jó formára labdaszerzésben passzolásban, és távoli lövésekben pedig nagyon erős! A szezon nagy részében eddig sérült volt, nemrég tért vissza a középpályára, Scholes támadó felfogású középpályás többet lép fel és megy előre viszont a védekezés segítésében is jeleskedik ám ezt a fajta tevékenységét az ellenfél játékosai bánják kőkemény belépői és becsúszásai miatt! És sokszor a játékvezetők is honorálják sárga illetve piros lappal Scholes  védekezésbeli teljesítményét! A vörös hajú játékosunk a válogatottságtól már visszavonult régen ám csapatunkban még egy 2-3 évet szerintem fog játszani! Ő egy legenda az Old Traffordon!!


És már Michael Carrick neve is legenda az Álmok Színházának táján hiszen a Tottenhamtől igazolt középpályás félelmetesen gyorsan felvette a United ritmusát és első szezonjában nagyszerű teljesítménnyel lopta be magát a drukkerek szívébe! Pedig nehéz dolga volt, hiszem a Spurs-nél Ő elsősorban irányitó középpályás-t játszott, míg a Unitednél Sir Alex egyfajta szűrőt faragott belőle akinek egyszerre feladata az ellenfél támadásainak megszűrése és támadások segítése! Michael bámulatos mennyiségű futásra képes és nagyszerű fizikummal rendelkezik! Carrick pedig nagyon gyorsan beilleszkedett a csapatba és rögtön alapember lett fanatikus játékstílusa valamint rengeteg megszerzett labdája és a védekezésben mutatott munkája miatt nagy kedvenc lett, na meg az As Roma-nak rúgott 2 gólját nem hiszem, hogy valaha valaki is elfelejtené! Carrickel kapcsolatos érdekesség, hogy a Tottenham drukkerei úgy látják csak szenved a Unitedben... Idén volt egy sérülése ami miatt hosszabb időt kellett kihagynia, és nincs annyira nagy formában mint volt tavaly de remélhetőleg Michael tavaszra is csúcsformába kerül!


További alternatíva a középpálya közepének bejátszásra az Angol- kanadai Owen Hargreaves akit tavaly nyáron, hosszas tárgyalássorozat után szereztünk meg a Bayern Münchentől ahol egész egyszerűen feleslegessé vált... A Boss pedig már régen kinézte Owent magának és tavaly nyáron végre Manchesterbe költözhetett a fáradhatatlan védekezőközéppályás. Merthogy Hargreaves védekező felfogású középpályás az Ő elsődleges feladata a védekezés segítése és az ellenfél támadásainak a felezővonal környéki megszűrése. Carrickhez hasonlóan ő is hihetetlen sokat tud futni, viszont annyira jó fizikumu nincsen mint honfitársa.  Viszont róla sajnos egyetlen negatívumként elmondhatjuk, hogy sérülékeny játékos előző klubjánál ezért is mondtak le róla mert túl hosszú időre sérült meg! Nem mellékesen jobbhátvédet is tud játszani, ha a szükség úgy kívánja, és szabadrúgásai valamint távoli lövései rendre veszélyesek az ellenfél kapuját nézve!


A középpályánk legfiatalabb tagja a mindössze 19 esztendős Brazil tini Anderson akit szintén tavaly nyáron igazoltunk Portugáliából. A fiatal játékos már lenyűgözte Sir Alex-et és hamar jó barátságba is került új csapattársaival aminek eredménye volt a szezon elején, a Cristiano Ronaldoval és Nanival együttes szex botrányuk, ám azóta ezt már mindenki elfeledte az Old Traffordon hiszen a fiatal srác megmutatta magát és tudását és amikor csak lehetőséget kapott próbált élni avval és jó játékot produkálni. Anderson elsősorban támadó szellemű középpályás lesz ha teljesen kiforrja magát, hiszen még nagyon sokat fejlődhet sokan a jövő Scholes-át látják benne! Ami biztos, hogy van hasonlóság a két játékos között mivel mindketten csupaszív fanatikus pályán meghalni képes típusok!


És végén a kiegészítő ember szerepében, parádézó Darren Fletcher van aki Skót származásából fakadva nem is lehet más mint egy harcos középpályás. És Darren harcos ha pályán van mindent megtesz megy előre hajtja a szíve és emellett nagyon fontos gólokat szerez, ki ne emlékezne a Cheslea elleni "felhőfejesére"!! Vagy most nem olyan rég az Arsenal ellen esett 2 találatára! Fletcher amolyan szürke eminenciás csendes vízhordó de amikor kell beugrik, a középpálya közepén támadó feladatokat nagyszerűen ellátó skót fiatalember nem alapember és talán sosem lesz az, sosem fog elérni Scholes vagy Carrick magasságába ám a csapat fontos és megbecsült tagja Ő pedig boldog, hogy egy ilyen kivételes csapatban mint a Manchester United rúghatja a labdát!


Mi United szurkolók pedig boldogok vagy, hogy egy ilyen erős középső középpályánk van amire lehet építkezni és amiben rengeteg variációs lehetőség rejlik!

12 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://united.blog.hu/api/trackback/id/tr4358910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Carlos Tevez 2008.02.29. 08:03:05

nagyon jó cikk, lesz ilyen a csatárokkal és a védőkkel is???;)

kiskacsa 2008.02.29. 08:49:27

jaja...jó a cikk. Jó lenne kicsit gyakrabban olvasni ilyeneket.

dejavubazz 2008.02.29. 09:20:18

Tartalmat tekintve igazan popec kis entry, de a forma tokeletlensege sokat ront az osszkepen.

Mielott postolod, nem artana rakuldeni a word helyesiras-ellenorzojet vagy parszor szepen komotosan atolvasni/vegiggereblyezni, mert elsosorban kozpontozas, de nehol szoismetles/szinonimahasznalat tekinteteben is maradt benne javitani valo.

(Inkabb hajra-kommentnek szantam, mint fikanak. ;) )

Peety 2008.02.29. 09:33:01

Én észre sem vettem h Carrick most nincs formában...

Trent Reznor 2008.02.29. 09:58:33

oké emberek nézzétek meg az időpontot mikor irtam... akkor álltam neki és közel egy órán keresztül irtam képeket azért nem tettem bele mert valahogy hajnal fél 3-kor nem jöttem rá, hogy is kell, tervben van, hogy irok a védőkről és a támadóinkról is egy hasonló cikket. és köszi mindenkinek:))

TóCsa 2008.02.29. 11:08:16

Nagyon jó cikk, részletesen leírja a valós tényeket. És még ott van középpályára Ji Sung Park, meg John O'shea is, ha negy baj lenne.
Egyébként én sem vettem negyon észre, hogy Carrick formán kivüli lenne.
Üdv!

saltanus 2008.02.29. 11:47:34

nekem nem volt idegem vegig olvasni....

Wazza 2008.02.29. 12:21:09

Grat, nagyon jó a cikk!!

Zoli 2008.02.29. 13:34:40

Köszi a cikket. Ami nekem szemet szúrt, az a felkiáltójelek használata, olyankor amikor nem is lenne rájuk szükség. De ettől eltekintve szép munka. Várjuk a folytatásait :D

cccp23 2008.02.29. 14:43:00

dejavubazz-al egyetértek, a helyesírás néhol nem az igazi, de ettől eltekintve jó a cikk. Az meg hogy Carrick nincs formában...nem hinném, hogy így van.

Frank 2008.02.29. 16:40:13

Szerintem, nagyon jól sikerült összefoglalás a belső középpályáról.:) TóCsa: O'Shea tavaly előtt tényleg játszott belső kp.-t még Giggs-el, de Park inkább szélső.;)
A cikkről még csak annyit: a stílus nem egészen tárgyilagos, de egy szurkolói oldalon oldalon, éppen ilyenek kellenek. :)
Köszi Trent!

one united88 2008.02.29. 23:18:21

hát én a Carrcikes dologhoz csak anyit mondanék, hogy nézzük meg milyen paszt adott Naninak az Arsenal ellen, meg azon a meccsen hogyan játszott, és akkor sztem ez meg is mutatja, milyen formában is van

én szívem szerint per pill a kp-t így játszatnám:
Roni-Anderson-Carrick-Nani

süti beállítások módosítása