HTML

United Blog

1956 február 6. emlékére
Man United hírek röviden.
ManUtdFanatics.com info itt.

Friss topikok

2008.04.07. 06:00 Tazo

A foci jövője 2. rész

ROBOT ASSZISZTENS
A modern bíró életét millió apróság fogja megkönnyíteni: a gólkamera, mikrocsipek a játékosok cipőjében, sportszárában és lábszárvédőjében - amik azonnal jelzik a faultot -, és a vonal mellett villámgyorsan repkedő partjelző (na jó, mai terminológiával: asszisztens) robotok, amik a chipek jelei alapján egyértelműen döntenek a leshelyzetekről. És, mint azt Philippe de Wilde, a robotbírók első generációját kifejlesztő Johannesburgi Egyetem kutatója meséli, még valamiben baromi jók lesznek: "A gépek pillanatok alatt lehetséges kimeneteket generálnak a játékosok pillanatnyi pozíciói alapján, és eldöntik, hogy előnyszabályt adjanak-e, vagy fújjanak."

MOBIL NÉZŐTÉR
Persze a stadionokból kiszoruló kispénzű szurkolók sem maradnak meccs nélkül. Nézhetik tévén, óriáskivetítőn, vagy simán a mobiljukon. Bár ez utóbbi nem közvetítés lesz, hanem annak számítógépekkel "utánjátszott" változata. Hogy ebben mi az ötlet? Hát, hogy a gép könnyen kiszámolja, más szögből mit látna a néző, és azt mutatja, ha akarjuk. Így aztán választhatunk, hogy olyan szögből láthassuk a pályát, mint annak idején kedvenc helyünkről. Vagy arról, aminek még meg tudtuk fizetni az árát...

HATALMAT A NÉPNEK!
Az biztos, hogy a topcsapatok kőgazdag üzletemberek játékszerei lesznek. De a kisebb egyesületekbe ők nem fognak pénzt tenni. Ezért azt kénytelenek lesznek a szurkolók maguk megoldani, ha szeretnék, hogy kedvenc kis csapatuk ne menjen tönkre. Erre ugye már nálunk is volt példa, amikor a Fradit megpróbálták úgy megmenteni, hogy elkezdtek klubtagságot árulni. Mondjuk a Fradin ez akkor nem segített, de ettől még ez lesz a jövő - a kis csapatoknál. A Fradit meg megvette egy pénzes befektető, ahogy kell.

LEGYEN A KLUB AZ OTTHONOD
Erre is a legjobb példa Kevin McCabe meg a Fradi: az ötlet, hogy a népek minél több pénzt hagyjanak szeretett klubjuknál, amihez az kell, hogy minél több programjukat intézhessék ott. Ezért a jövő csapatai már nem egyszerű stadionokban, hanem komplexumokban fognak lakni. Ahol lesz szálloda meg étterem, meg szuvenírshop, meg múzeum, meg konditerem, meg uszoda. Szóval legfeljebb néha tiszta ruháért kell majd az alapvetően a klubszékházban élő szurkolócsaládnak hazalátogatnia.

Folyt.köv...

A foci jövője 1. rész: united.blog.hu/2008/04/06/a_foci_jovoje

forrás: FHM

7 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://united.blog.hu/api/trackback/id/tr14413972

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

robika911 2008.04.07. 06:55:45

nagyon remélem, h ezek megvalósítására soha nem fog sor kerülni, elveszne a foci élménye...

következő lépés, h a játékosokat is robotokkal heylettesítik???

Ole 2008.04.07. 11:25:24

Mint az 'Until then' Puma reklámban? :D

EricCatman 2008.04.07. 11:26:31

ez a robotpartjelzős dolog biztos h nem jön be... pár éve volt róla szó h bevezetik a chipes labdát, amivel nem lenne kérdés h a labda átment-e a gólvonalon vagy nem, ill elhagyta-e a játékteret. azt is azért nem vezették be mert ugyanolyan feltételekkel kell játszani az nb3-ban mint a premier league-ben, és kizárt h a csóri csapatok megtudnák ezeket fizetni...

Ole 2008.04.07. 11:53:53

Nekem ezzel az a bajom, hogy ha az nb3-ban egy elnézett lesállás miatt veszt az egyik csapat az lényegesen kevesebb embernek tragédia, mint amikor egy BL továbbjutás vagy VB meccs múlik rajta. Persze én se szeretem ezt a sok kütyü hülyeséget, de ha egy kurva chip kell ahhoz hogy ne történjenek olyan dolgok, mint a 2002-es VB-n...
Szóval videóbíró simán lehetne BL,EB,VB meccseken mert ott amúgyis adott a kivetítő stb.
Ahogy most is a tvben azonnal látod az ismétlést, nem is venne el a játékidőből viszont igazságos döntés születne. Én pártolom a meccsenkénti mondjuk 2 Challenge lehetőség kérését.
Megye II-ben nincs kivetítő de nincs is akkora tét.

Ole 2008.04.07. 12:05:03

Sajnos amúgy egy szimpla videóbíró bevezetése olyan távolinak tűnik. De mit is várjunk amíg olyan idióta szabályok vannak, hogy gólörömnél mezlevétel = sárga nevetséges...

Roo 2008.04.07. 14:12:08

Ha az első dolgot most bevezetnék Ronaldo nagyon szívna :)

sam 2008.04.07. 15:58:24

Sztem legyen csak benne a bírói tévedés a játékban. Mondjuk meccsenként 1-2 alkalom lehetne, amikor kérik a videobíró segítségét (mint teniszben a sólyomszem)
süti beállítások módosítása