HTML

United Blog

1956 február 6. emlékére
Man United hírek röviden.
ManUtdFanatics.com info itt.

Friss topikok

2008.03.31. 09:53 petilak777

Kérdezd Sir Alex Fergusont! 1. rész

Sir Alex Ferguson a szurkolók kérdéseire válaszol.

Ebben a szezonban a bajnoki versenyfutás keményebb, mint valaha. Hány pont kell a Unitednek, hogy újra bajnok lehessen? (Jack)
SAF: Az elmúlt éveket figyelembe véve, olyan 89, 90 pont kell. Azt hiszem a legtöbb eddig 92 pont volt. Most úgy 85 pontra tippelek, ez az ahány pontot szeretnénk elérni. A nagy klubok elveszik egymástól a pontokat, és mivel a top három csapat egyre erősebb és erősebb lesz, ezért történik néhány kudarc mindegyik részről. Ettől független azt hiszem 85 pont elég lesz.

A United előnyt kovácsolhat a tavalyi bajnoki címből az idei versenyfutásban? (Andrew)
SAF: Ez akkor számít igazán, amikor a versenyben lévő csapatok nem nyertek az elmúlt években semmit. A tény az, hogy az Arsenal 2004-ben volt legutoljára bajnok, és ez azt jelenti, hogy hasonló módon éhesek a sikerre, mint mi voltunk tavaly. Ehhez még hozzá jön, hogy rengeteg fiatal, és óriási tehetség játszik a londoniaknál, és persze ehhez társul némi tapasztalat is, például a csapatkapitány William Gallas személyében. Ő már kétszer nyert bajnoki címet a Chelseavel, így ismeri hogy mennek a dolgok. Már januárban azt mondtam, a finálé nehezebb lesz mint valaha, és akkor még nem is gondoltam a Chelsea feltámadására.

Az Arsenal elleni 4-0-s győzelem volt az Ön 100. FA kupa mérkőzése edzőként. Eltekintve a megnyert trófeáktól, tudna bármilyen pillanatot említeni, amely mindörökké fog élni az emlékezetében? (Mark Crosslands)
SAF: A 100. nagyon különleges volt. Fantasztikus teljesítményt nyújtottak a fiúk, amely értékét külön emeli, hogy előtte egy eléggé fájdalmas vereséget szenvedtünk a Manchester City ellen. A kérdésre térve, úgy gondolom, hogy a Villa Parkban játszott elődöntőket tartom a legemlékezetesebbnek. Nemrég néztem meg először TV-ben az 1999-es elődöntőt, amelyet az Arsenal ellen játszottunk, varázslatos mérkőzés volt. Minden volt, ami egy futball mérkőzésen kell hogy legyen. Volt tizenegyes, kiállítás, nagyszerű védések. Rengeteg helyzetet kihagytunk a mérkőzés első órájában, míg az Arsenal inkább a hosszabításban hibázott. Természetesen nem maradhat ki a kiemelendő momentumok közül Ryan Giggs gólja sem. Arra a gólra örökké emlékezni fogok.

Gyakran látjuk Önt a TV-ben olyan mérkőzéseknél, amelynél nem érintett a United. Melyik volt a legrosszabb, és a legjobb mérkőzés, amelyet látott? (Liam )
SAF: A legrosszabb? Jézusom, túl sok volt belőle. Elég nehéz ezt megmondani. Egy egész konténert meglehetne tölteni a rossz mérkőzések felvételeivel. Ez olyan, mint amikor az ember visszagondol a múltjába - általában a jobb dolgokra gondolunk vissza, mint a napsütésre, a nagyszerű gólszerzésekre, nem pedig a zuhogó esőben kihagyott helyzetekre! Számomra a legjobb mérkőzés az 1996-os Liverpool - Newcastle összecsapás volt. 4-3-ra nyert a Liverpool, és nagyszerű játékot produkáltak.

Figyelemmel követte az Afrikai Nemzetek Kupája küzdelmeit? Elégedett lehetett Manucho teljesítményével... (Billy Thompson)
Nagyszerű volt, ugye? Hogy őszinte legyek, egy nagy adag szerencse is kellett ahhoz, hogy rátaláljunk Manuchora. A megfigyelőnk, aki Angolában él, csak néhány hónapja dolgozott nekünk, miután rátalált a fiatal Manuchora. Néhány hónapra hozzánk került próbajátékra, és teljesen lenyűgözött mindenkit, így nem volt kérdés, hogy szerződést ajánlunk neki. A következő lépés számára az ANK volt, ahol reméltük, hogy majd jó játékával megkönnyíti, hogy munkavállalási-engedélyt szerezzünk számára. A szerződéskötés egy nagyszerű lehetőség számára, és már tudjuk, hogy képes lesz azt nyújtani, amit elvárunk tőle. Sajnos nem sikerült elintézni a munkavállalását, így a görög Panathinaikoshoz adtuk kölcsön, hogy lehetőséget kapjon az első csapatnál. Nagyon jó alapokat szerezhet, hiszen a görög futball nagyon összetett, nem könnyű a bajnokságban jól teljesíteni. Nyáron aztán visszatér hozzánk, és remélem már számíthatunk rá a következő szezonban.

A Unitedhez érkező külföldi játékosoknak megkell tanulniuk angolul. De hogy áll Ön a portugál nyelvel? (Hannah Lane)
SAF: Már néhány szót elsajátítottam az elmúlt hónapokban, hiszen a portugál itt kivételesen fontos nyelv. A jatékosaink közül Anderson, Rodrigo Possebon, a Silva testvérek, Nani és Cristiano Ronaldo is portugálul beszél, nem is beszélve Carlos Quieroz másodedzőről. Az a vicc, hogy az öltözőben a második nyelv az angol! De hallani néhányszor francia beszédet is. Nagyon élvezem, hogy a francia játékosaimmal, Patrice Evrával, Sahaval, és Mikael Silvestre-vel is az anyanyelvükön beszélhetek, amely az én nyelvtudásomat is fejleszti. Egyébként Carlos beszél spanyolul, olaszul, portugálul, franciául és angolul is, így mindenkivel megérteti magát a csapatnál, amely nagyon hasznos.

Rodrigo Possebon leigazolása sok embert meglepett. Milyen játékos ő, és hogyan illeszkedik a terveibe? (Eddie Drake)
SAF: Ő egy fiatal brazil játékos, aki már egy-kétszer játszott a tartalékok közt, és mindenkit lenyűgözött a produkciójával. Már néhány éve rajta tartjuk a szemünket, de időbe telt, míg munkavállalási-engedélyt szereztünk számára. Nagyon erős játékos, aki mindkét lábával remekül bánik a labdával. Izgatottan várom milyen játékos válik belőle.

A manchesteri derby előtt nyilatkozta, hogy esetleg szerepet kaphat Danny Welbeck. Nagy sajnálatomra nem lépett pályára, és érdekelne, hogy várható-e, hogy a szezon során még bedobja a mély vízbe? (Jonathan)
SAF: Nos, Danny az első csapattal edz, és rengeteg fejlődött az elmúlt időszakban. A fizikai képességein még van mit csiszolni, de a jövőben nagy szerep hárulhat rá. Hosszútávú céljaink vannak vele, és előfordulhat, hogy ebben a szezonban egy-két alkalommal kisebb szerepet kaphat. Az ok, amiért a felnőtt csapathz felhívtuk, hogy megnézzük, mennyire képes alkalmazkodni a nagyobb terheléshez, és hogy hogyan reagál a körülette lévő játékosokra. Eddig nagyon jól alakul minden körülötte. Még csak 17 éves, erre mindenkit emlékeztetnem kell. Nagyon közel állt ahhoz, hogy élete első mérkőzésén pályára lépjen a City ellen, mivel Ronaldo egy kisebb sérülést szenvedett. Azonban nem akartam egy olyan mérkőzésen pályára küldeni, ahol kiábrándító játékokot játszottunk. Ez nem segítette volna a további fejlődését.

14 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://united.blog.hu/api/trackback/id/tr49404179

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

szigi_c_peti 2008.03.31. 10:52:28

Nagyon bírom az ilyen cikkeket meg amikor a játékosok nyilatkoznak a klubról, csapattársaikról, stb. Kíváncsian várom Welbeck bemutatkozását, csak sajnos már mindegy egyes meccset döntőnek is fel lehet fogni. Talán a West Ham elleni utolsó meccsen be lehetne rakni.

petilak777 2008.03.31. 11:26:25

A mai napon várhatóan lesz folytatása, csak sajnos német órára kell mennem, úgyhogy majd délután folytatódik... és még tartogatok hasonló cikkeket;)

Peety 2008.03.31. 12:56:10

Lehet hogy csak én emlékszek rosszul de nem a Wigen elleni lesz az utcsó meccs????

EricCartman 2008.03.31. 13:19:38

ha úgy alakul a helyzet, mindenképp lehetőséget kéne adni welbeck-nek az uccsó fordulókban. persze csak ha már előtte eldől h ki a bajnok...

petilak777 2008.03.31. 13:55:30

Nem tudom Peety ez hogy kapcsolódott ehhez a hírhez... egy árva szó nem esett arról, hogy mi az utolsó mérkőzés szerintem...

Zoli 2008.03.31. 14:01:58

szigi_c_peti 2008.03.31. 10:52:28
Nagyon bírom az ilyen cikkeket meg amikor a játékosok nyilatkoznak a klubról, csapattársaikról, stb. Kíváncsian várom Welbeck bemutatkozását, csak sajnos már mindegy egyes meccset döntőnek is fel lehet fogni. Talán a West Ham elleni utolsó meccsen be lehetne rakni.

sztem erre írta :)

sam 2008.03.31. 14:09:00

"Az a vicc, hogy az öltözőben második nyelv az angol!"

Na erre tényleg inkább nem mondok semmit, mert még én lennék a szemét...

abelus 2008.03.31. 14:16:01

legalabb mindenki tanul mas nyelveket... intelligens jatekosok ezek :D

szerintem a csapat jol es szepen jatszik. jol van ez igy. gary, brown, rio, carrick, scholes, hargo, rooney van itt jo sok angol.

petilak777 2008.03.31. 14:31:02

Kösz zoli, most már látom.... bocs Peety!

Wazza 2008.03.31. 15:11:18

Nagyon jó ez a cikk, sok új információval gazdagodtam. Nem is tudtam hogy Carlos ennyi nyelven beszél, ez egy plusz pont neki. Sokkal személyesebb kapcsolatot lehet kialakítani a játékosokkal, ha az anyanyelvükön is lehet kommunikálni velük.
Possebon jövőre a Ligakupában biztos szerepet fog kapni, kiváncsi vagyok rá, meg a Silvkákra is, hisz már régóta figyelemmel követték őket.
Welbecktől sokat várok, elképesztően ügyes és gólérzékeny, a fizikai mutatói azonban még gyengék kicsit. Esetleg idén egy tétnélküli meccsen (reméljük lesz ilyen) kaphatna 20-30 percet.
Manucho nagy játékos lehet, igazi 9es, szinte hibátlan csatár. Fejjátéka jóval átlagon felüli, 2 lábas, higgadt a kapu előtt, messziről is veszélyes és technikás. Nagy erőssége lesz jövőre a keretnek!!

Maggot 2008.03.31. 15:35:45

"Az a vicc, hogy az öltözőben második nyelv az angol!"

akkor mi az első ha nem az angol? :D
Skót?

petilak777 2008.03.31. 15:40:36

Ha figyelmesen olvastad volna, akkor rájöhettél volna, hogy a helyes megfejtés a portugál....

rooney17 2008.04.01. 16:41:04

Kiváncsi lennék arra a skót nyelvre! :)
süti beállítások módosítása